Beste bezoeker,
In 2007 ben ik als een baksteen gevallen voor het Maine Coon ras.
Hun geweldige karakter en hun stoere uiterlijk hebben mijn getriggerd om te gaat fokken.
Van huis uit hebben we altijd dieren gehad, toen was castreren nog niet zo'n ding en hadden de konijnen, geiten, honden en katten regelmatig kleintjes, ik was hierdoor bekend met bevallingen, opvoeden en groot brengen van jong grut, de stap was daarom klein ;-)
Ik heb diverse cursussen en symposia die verband hadden met katten gevolgd en heb het idee dat ik nog lang niet klaar ben.
Inmiddels ben ik gediplomeerd Kattentrimster, heb mijn diploma HKB (besluit voor het houden van dieren, het vroegere Honden en Katten Besluit), heb een chip-certificaat en ben "kattentherapeute".
We gaan regelmatig naar kattenshows, daar krijgen onze katten super mooie rapporten en hun punten, vaak nemen we ook bekers mee naar huis, met het showen zijn we nog lang niet klaar.... dat blijft. Want je begint bij elke kat weer opnieuw met showen. Ik show alleen met de katten die het "leuk" vinden.
Ook ben ik al een hele poos geïntrigeerd door polydactylie en sinds half 2012 hebben we hier dan ook een polydactyl katten in de cattery.
Onder het tabje Nice-2-know leest u meer over Polydactylie.
De oogkleur en dan met name odd eyed en blue eyed vind ik schitterend, door selectie van de ouders zitten er regelmatig odd- en blue eyed kittens in de nesten. Mijn ultieme kat is Bloomingcoons TimePP hij is blue eyed én polydactyl !! Echt een pracht kater met een super karakter !!
Onder het tabje Nice-to-know leest u meer over Odd en blue eyes
Ik stel met zorg de verparingen samen zodat de kittens aan al mijn eisen voldoen: goed karakter, goede gezondheid en de mooie "Maine Coon" raseigenschappen.
De ouderkatten zijn getest op FIV, FeLV, PL, DNA: HCM 1+3, PKD, SMA, PRA, PK-def, bloedgroep.
We hebben de tuin ingericht voor onze katten met een verwarmd tuinhuis aangrenzend aan een grote ren die we in drie delen kunnen splitsen.
De tuin is afgezet met een stroomdraadje waarvoor de katten respect hebben ;-) Via een luikje kunnen de katten het woonhuis binnen en hebben vanuit daar de benedenverdieping en de woonkamer tot hun beschikking. Ze komen bij ons niet op de slaapkamers, tenzij ze moeten bevallen + 1e week én "nieuwe" kittens mogen bij ons op de slaapkamer om te wennen aan hun nieuwe huisje.
De eerste weken liggen de kittens, als moederpoes het goed vindt, op een aparte kamer. Later groeien de kittens tussen ons op in de huiskamer zodat ze gewent raken aan knuffelen, oppakken, onze hond Lex en aan allerlei geluiden, zo kunnen ze goed socialiseren.
De kittens mogen het 'nest' verlaten vanaf 14 tot 16 weken. Ze hebben dan 2 entingen gehad, zijn meerdere keren ontwormd en zijn parasiet vrij, kittens die als liefhebbersdier verhuizen worden voordat ze verhuizen door mijn dierenarts gecastreerd.
Ze krijgen een mooie stamboom mee, een koopcontractje, hun paspoortje, een leuk kittenpakket en ze zijn uiteraard gechipt.
Voor u een kat of kitten bij mij wilt kopen vraag ik u de Brochure van de LICG over de aanschaf van een kitten te lezen
We zijn aangesloten bij: NLKV, Felikat, TICA (USA), Limbracat en Rasclub Maine Coon.
Uit deze verschillende verenigingen, cursussen, symposia, maar ook via de vele kattenvrienden die ik inmiddels heb mogen ontmoeten krijg ik veel informatie. Niets is heerlijker om kennis te delen, dat maakt de wereld zoveel mooier !!
Ik wens U veel plezier met uw bezoek aan onze site,
mocht U nog iets willen vragen horen we het graag