2018


23 augustus- Er zijn een paar enerverende maanden achter de rug, privé maar ook binnen de cattery. Heb een kleine babyboom gehad wat natuurlijk ook de daarbij behorende drukte met zich mee brengt, maar het zijn prachtige beebjes. Mooie polydactyl kittens met prachtige achterpoten en Harlekijntjes met odd en blue eyes!! Op 19 juli is Cleopatra bevallen via een keizersnede van een prachtige zoon, helaas was Cleo te ziek en heeft haar moederschap niet op zich genomen. Dit hield in dat ik ben gaan flessen om de twee uur (dag en nacht) daarna afbouwend met meer tijd ertussen. Helaas is Odin maar 1 maand oud geworden. Hiermee is er ook een doel/plan in duigen gevallen. Ik wilde heel graag een katertje van Cleo en Zappi'PP om in te zetten als fokkater (drager van blauwe oogjes). Zappi wordt namenlijk 4 sept. gecastreerd. Zappi heeft waarschijnlijk een reis trauma opgelopen en die aan mij heeft gekoppeld (Zappi is met de auto vanuit Rusland naar Frankrijk gereisd waar ik hem heb opgehaald, ik vermoed dat hij niet in de auto heeft gezeten maar elders! Omdat hij bij mij in de auto naast mij zat heeft hij die ervaring helaas aan mij gekoppeld) elke keer als hij mij ziet kruipt hij in "zijn schulp" en lijkt bang voor mij, heel af en toe komt hij een kopje halen maar als ik dan ook maar iets beweeg is ie weer weg. Deze spanning willen we bij hem weghalen en hebben een heel mooi mandje voor hem gevonden! Vorige week heeft Zappi nog bezoek gehad van Sky, hopelijk krijgen we over 2 maanden de laatste kittens van Zappi.

In juli heb ik de trimsalon geprofessionaliseerd en trim nu ook katten "van-buiten-af", ik heb perslot alles in huis en ben gediplomeerd ;-) dat begint het goed te lopen. 

30 mei- Afgelopen week zijn er twee nestjes geboren, Evil Woman is op 21 mei bevallen van 5 prachtige kittens, Chloé op 25 mei van 6 kleine ieniemini beebjes. In tijden niet meer van die lichte wolletjes gehad, helaas is er 1 overleden aan longontsteking. Nu na 5 dagen gaat het hartstikke goed met de kleintjes en komen goed aan. Ook de kittens van Evil gaan als een speer! 

7 mei- Op 18 april is Indi bevallen van een mooi zoon en prachtige dochter, helaas heeft Indi te lang over de bevalling van haar zoon gedaan. Hij lag in een stuit en de navelstreng is te lang afgeknepen. Het was haar eerste kind..... haar dochter kwam moeiteloos op de wereld en groeit als kool! maar dat was ook wel te verwachten als je de melkbar voor je alleen hebt. Midori, R&B, GlammP, Sweet love en Wisley hebben nu het gehele huis ontdekt.... het is nergens meer veilig hahaha

16 april- Hoeveel pech kun je hebben, hoeveel pech kun je dragen??

Gisterenavond zijn we op de 69e dag van de zwangerschap van Dana PP naar de dierenarts gegaan voor een keizersnee, ik durfde niet tot de volgende dag te wachten. Ik had al langer (2 wkn) het gevoel dat er iets niet klopte, weing groei vd buik en Dana was heel erg chagerijnig, maar je hoop toch altijd weer dat je het niet goed hebt en er gewoon 1 kitten inzit ;-) Echter was dat edele hoop! Het was een chaos in haar baarmoeder, 3 vruchten die al helemaal vergaan waren in viese pus, 2 prachtige kale poly kittens die ergens gestopt waren met groeien.... de baarmoeder was vergroeid zodat de kittens (als alles goed was gegaan) nooit op een natuurlijke manier geboren hadden kunnen worden. Ik heb Dana meteen laten castreren, de natuur heeft besloten dat Dana niet bestemd is om moeder te worden. Het lijkt ook wel alsof ik gisteren iets goed heb gedaan bij Dana, ze is een zwaan-kleef-aan, ze houd me goed in de gaten en als ik wegloop komt ze achter me aan. Ook is ze helemaal niet meer chagerijnig, ze moet er dus erg veel last van hebben gehad...

12 april- Jive is net gestorven, ze is op weg naar de dierenarts overleden, haar dikke pootje was enorm gegroeid naar een dik en vet abces. Ze heeft waarschijnlijk een bloedvergiftiging opgelopen. Ik ben er erg van onderste boven.... hoe snel dit kan ontwikkelen! Maar hoe komt ze aan dit abces? het is een raadsel, ik ben geen wondjes aan de buitenkant gezien van een beet oid niets!  Ze was 3,5 week jong dan heb je niet veel bij te zetten (snik)

11 april- Jive loopt al een aantal dagen moeilijk, haar rechter achter pootje is een beetje dik. Ze krijgt pijnstillers en als de zwelling weg is kijken we verder. Ze gebruikt haar pootje wel, al is het dan voorzichtig... dat geeft moed. De kittens groeien als kool... de mama's hebben slagroom!!

4 april- Gisteren een foto van de oogjes van Midori kunnen maken (met Flits) om te zien of haar blauwe oog rood opkleurd, en ja hoor! Ze is een odd eye!!  Ze heeft een prachtig profiel en is super mooi van kleur (love tortie's) Dus ze blijft hier wonen!!

Sinds lange tijd weer een berichtje hiet op de nieuwssite, het werdt gemist ;-) 

2 april- Na lange tijd hebben we weer kittens en het lijkt wel of ze allemaal tegelijk komen want op het moment heb ik een baby boom, er liggen 3 nesten. 1 kitten (Time PP x Lucie) van 5 weken, 3 kittens (Time PP x Adele) van 16 dagen en 2 kittens (Impy x Lucas) van 12 dagen. De drie moeders liggen samen te moederen.

Dana is na ik-weet-niet-hoeveel pogingen eindelijk (onverwacht) zwanger, ze is volgende week uitgeteld. En een kadootje van Aniek, van haar heb ik Indlova (Indi) mogen houden nadat ze gedekt was door lucas. Indi is 16 april uitgeteld ;-)

Ik ben weer aan het genieten, ofschoon ik erg moe ben. Moe van het waken bij de te bevallen dames en moe van de kittens die ik heb gevoed maar die het helaas niet hebben gered. Adele had een nest van 7, daar zijn er vandaag 3 van over. De reden: 1 kitten is na 3 dagen overleden aan longontsteking, iets dat kan voorkomen als ze vruchtwater in de longetjes hebben gekregen tijdens de geboorte. Het volgende kitten dat is overleden was zo "goed" gepoetst door Lucie dat de navelstreng was weggepoetst met als gevolg dat de huid op haar buikje openlag, dit heb ik op moment van ontdekken meteen (laten) behandeld maar helaas was ze te zwak, en is ze de volgende dag overleden. De andere kittens zijn diezelfde dag op onverklaarbare wijze heen gegaan, waarschijnlijk zwakte omdat ze een (paar) voeding(en) hebben gemist...... zo snel je dat in de gaten hebt (voelt) gaan alle alarmbellen af.... vocht toedienen en warmhouden en heel hard bidden!! Of Midori de oorzaak is of dat de moeders het niet in de gaten hadden blijft gissen.

Midori Melon is een pittige tante, ze is nu 5 weken jong en "maait" de kleintjes zo bij Lucie weg om zelf te kunnen drinken. Vanaf dat ze dit doet haal ik haar regelmatig weg om met haar te spelen en "haar" wereld te vergroten. Ze geniet daarvan en ook Frou frou en Macaron vinden het leuk om met Midori te spelen.


Midori en Macaron op de bank


Nieuws wat is blijven hangen....en wat een herinnering!

Afgelopen 3 weken (nov 2015) heb ik me ook erg druk en zorgen gemaakt om Napoleon.... eerst gingen zijn oogjes niet goed open, het leek of zijn wimpers naar binnen groeide. Een week laten ginggen zijn oogjes een beetje vreemd staan en zag je 'iets' aan hem maar ik kon er geen vinger op leggen. Weer een week later kreeg ik een vreemd onderbuikgevoel dat ie een waterhoofdje aan het vormen was. Meteen op internet gekeken en bij een bevriende fokker waarvan ik wist dat zij ook een kitten heeft gehad met een waterhoofd informatie ingewonnen. Op internet is er niet veel te vinden over "hydrocephalus" bij katten, en al zeker niet over het verloop van deze aandoening. Je staat voor lastige vragen.... om wat zekerheid te verkrijgen heb ik een MRI scan laten maken ..... ik ben erg geschrokken. Er zit voor 80/90% vocht in zijn hoofdje. Zijn grote hersenen zijn helemaal verdrukt en functioneerd op het moment op zijn hersenstam, hij heeft nog een beetje van de kleine hersenen en de Hypofyse is ook nog zichtbaar dus voorlopig zal hij ook nog gewoon groeien. Hoe zijn levensverwachting is weten we niet, daarom blijft hij hier onder verscherpt toezicht van mij en mijn dierenarts. Ik wil niet dat ie pijn krijgt, zogauw we dat merken zal ik hem moeten laten gaan.

Op 18 december 2015 ben ik met Napoleon naar de dierenarts geweest, ze schrok enorm van hoe hij was ontwikkeld. Zijn oogjes stonden "scheel", hij sliep meer en zijn 3e oogvliesjes zaten meer voor zijn ogen. Heel diep van binnen weet je het.... en toch komt het met een dreun binnen, ik heb Nappy weer mee naar huis genomen zodat het gezin afscheid van hem kon nemen. Het was intens .... op 23 december hebben we hem laten gaan, hij is in alle rust ingeslapen.de donkere kleur in zijn schedel is allemaal vocht....


2008 | 2018

e-mail: caroline@bloomingcoons.nl    telefoon: +31(0)6-39145459

KvK60012439 - BTW154781101B01 

Veldhoven, Nederland.